Saturday, June 12, 2010

UFO DAN ALIEN

Fenomena UFO (unidentified flying object) yang berterbangan di ruang angkasa bukanlah petunjuk kepada kehadiran makhluk asing, tetapi ianya sengaja diwujudkan dalam keadaan sedemikian bagi meledakkan pemikiran manusia ke arah mempersoalkan kewujudan Allah, iaitu Tuhan Maha Satu.


Sejak fenomena UFO mula tersebar di kalangan masyarakat umum, bahkan kita semua telah diperkenalkan dengan UFO sejak kecil lagi. Dari siaran rancangan kanak2 hinggalah ke filem-filewm hollywood, bahkan sidang akhbar dan media juga tidak terlepas dari menyebarkan propaganda ini. Maka ramai yang mula membuat kajian mengenai dari mana datangnya dan dari mana asalnya objek terbang tersebut. Tidak kurang juga yang membuat teori dan tanggapan bahawa objek UFO tersebut datang dari galaksi berbeza atau lebih tepat, ia adalah dakwaan terhadap kebarangkalian wujud makhluk asing.

Mereka mahu kita percaya UFO dan makhluk asing wujud kerana itulah yang mereka mahu kita percaya.

Sebenarnya, ia sengaja diwujudkan oleh sekutu Zionis untuk menggerakkan usaha kajian para saintis dan para ahli kaji bintang terhadap kemungkinan kewujudannya dan galakan terhadap mempercayai sains dengan menolak elemen ketuhanan adalah motif utama. Maka timbul dakwaan di kalangan ‘the UFO believers’ yang sudah terpengaruh dengan perancangan halus ini dengan mengatakan bahawa Kerajaan Amerika sengaja menutup dan merahsiakan kebenaran terhadap kewujudan mahluk asing.


Ahli fizik dan jurutera aeronotik berbangsa Bulgaria, Vladimir Terziski dalam kajiannya mendedahkan, pihak Nazi menyimpan rahsia terhadap senjata sulit berbentuk seperti cakera terbang anti-graviti yang mampu mencapai kelajuan 1200 batu dalam hanya satu jam yang dibangunkan pada tahun 1939. Terziski turut menjelaskan bahawa terdapat satu lagi prototaip piring terbang dilengkapi senjata laser milik Nazi yang mampu mencapai kelajuan 2500 batu sejam dan dibina pada sekitar tahun 1941 iaitu ketika dunia berada di ambang Perang Dunia Kedua.

Jurutera Bulgaria itu melalui pendedahan kontroversi turut mendedahkan bahawa prototaip jentera terbang anti-graviti yang dijadual dibina pada 1941 tersebut kemudian dibangunkan untuk proses upgrade oleh pihak Amerika selepas tamat Perang Dunia Kedua. Prototaip itu kemudian dibawa ke Amerika dan menjadi asas kepada penciptaan lebih banyak senjata dan jentera perang yang canggih. Pada masa yang sama turut mencipta ‘spy probe’ berbentuk seperti UFO untuk tujuan intipan.


Teknologi ini sudah berkembang di Amerika sejak akhir 1940-an. Malah, Terziski turut mengaitkan pembinaan prototaip piring terbang di Jerman itu mempunyai pertalian dengan satu gerakan sulit di negara itu, iaitu Vril Society yang turut dianggotai Hitler. Vril Society dikatakan menyediakan dana melalui ‘hidden financial group’ yang menyediakan dana kewangan dari sumber yang tidak diketahui bagi tujuan penyelidikan dan pembangunan piring terbang bagi kegunaan perang.

Fasa pengujian prototaip tersebut yang bermula pada 1934 bagaimanapun terhenti apabila isu holocaust mula tersebar di Eropah, penyebaran isu itu menyebabkan pihak Nazi terpaksa menggunakan segala dana kewangan bagi membaiyai usaha menjadikan peristiwa holocaust tampak benar, menjadikan ia kelihatan benar-benar dahsyat untuk mewujudkan kesan simpati masyarakat Eropah terhadap bangsa Yahudi yang membawa kepada kesudahan penubuhan negara Israel. Kesannya, proses penyelidikan dan naik taraf terhadap prototaip UFO terhenti disebabkan kekurangan dana (atau Jerman hanya ditugaskan untuk membangunkan prototaip sahaja) dan kerja upgrade terhadap UFO kemudian disambung oleh Amerika sebaik tamat Perang Dunia Kedua.

Namun, teori konspirasi yang dibuat oleh kebanyakan pihak yang mengatakan bahawa UFO yang kerap dilihat di ruang angkasa adalah senjata ciptaan Jerman dan Amerika mula dinafikan oleh Amerika sendiri. Maka, timbul satu penjelasan di kalangan ahli kaji sejarah di Amerika yang menjelaskan bahawa UFO dan makhluk asing telah wujud sejak zaman awal sejarah lagi. Ia adalah usaha untuk menafikan penglibatan Amerika dan Jerman dalam projek pembinaan senjata rahsia.

ILLUMINATI DAN UFO

Motif mewujudkan fenomena UFO dengan makhluk asing dibuat secara sengaja bagi membolehkan golongan penyembah Dajjal(freemason) ini merencana rancangan yang lebih besar. Menurut satu sumber yang dipetik dari seorang penulis teori konspirasi Fritz Springmeir, beliau mendedahkan pendedahan yang dibuat Albert Pike (bekas pengikut Illuminati) mengenai rancangan UFO, rancangan itu sengaja dibuat dan akan direalisasikan dengan memperlihatkan kehadiran ribuan UFO ‘menjajah’ dunia pada satu ketika nanti dan memusnahkan medan magnetik bumi.

Pada ketika itu juga, keadaan dunia digambarkan akan menjadi huru-hara sehingga menjejaskan segala sumber tenaga. Ia terus membawa kepada lupusnya semua sumber tenaga dan memaksa manusia hidup seperti ketika zaman dahulu kala akibat peralatan canggih yang menjadi kebergantungan manusia sudah tidak berfungsi lagi. Manusia pula akan hilang daya berdikari kerana ketiadaan mesin canggih yang pernah digunakan sebelum semua tenaga elektrik lupus. Manusia pula digambarkan akan berperang dengan makhluk asing (atau jelmaan syaitan?).

Pada masa itulah manusia amat bergantung harap kepada seorang penyelamat (Dajjal) yang terlebih dahulu mahu melihat semua manusia bersatu (New World Order) untuk menentang makhluk asing. Ia tidak ubah seperti babak dalam filem Independence Day. Dan melalui perancangan itu juga, selepas makhluk asing berjaya dikalahkan, dunia akan kelihatan tidak ubah seperti Zaman Pertengahan di mana tiada bekalan elektrik dan peralatan canggih akibat kesan kemusnahan peperangan dengan makhluk asing. Senjata perang seperti senapang dan meriam juga sudah tidak berfungsi akibat kerosakan yang berlaku di kawasan magnetik bumi disebabkan ‘serangan UFO’. Pada masa itu juga, hero yang menyelamatkan dunia (Dajjal) akan diagung-agungkan oleh manusia kerana keperwiraan dan kepintarannya, dan Dajjal akan menjadikan manusia-manusia ini sebagai orang suruhannya (angkatan tentera) yang berada di bawah pemerintahannya. Dan sebagai persiapan merekrut angkatan tentera baru yang kononnya sebagai persediaan menghadapi kemungkinan serangan kedua oleh makhluk asing. Walhal, ia adalah persediaan melengkapkan angkatan tentera untuk memerangi al-Mahdi dan Isa al-Masih ketika perang akhir zaman. (Allah lebih mengetahui segala rahsia di langit dan juga di bumi)

Agenda UFO digerakkan secara halus untuk memerangkap manusia supaya mempercayai kewujudan makhluk asing. Mempercayai makhluk asing juga akan menjerumuskan manusia kepada mempersoalkan kewujudan Tuhan dan mempersoalkan bahawa ‘jika benar makhluk asing wujud, tuhan mana yang makhluk asing itu sembah?’ ATAU ‘jika makhluk asing itu tidak menyembah Tuhan, maka wujudkah Tuhan?’ ATAU ‘jika benar Tuhan wujud, mengapa tuhan tidak menceritakan mengenai makhluk asing melalui para nabi-nabi?’ DAN banyak lagi persoalan yang cuba disogok oleh Yahudi untuk menjadikan manusia ragu-ragu terhadap kewujudan Allah. Usaha menjadikan manusia percaya terhadap makhluk asing ini sentiasa disogok Hollywood melalui cereka sains fiksyen angkasa lepas. Dan, pada masa yang sama Kerajaan Amerika bermain wayang menafikan kewujudan makhluk asing bagi menampakkan seolah-olah mereka menutup rahsia mengenai penemuan UFO dan makhluk asing. Ia adalah satu sistem untuk memaksa kita mempersoal kerajaan Amerika yang dilihat seolah menutup rahsia UFO, dan menjadikan kita percaya kepada kewujudan makhluk asing secara tidak langsung hasil daripada pertikaian yang timbul akibat mempersoalkan hal kerahsiaan kerajaan Amerika.

AREA 51 dan UFO

AREA 51 ialah satu nama yang digunakan dalam pegawai dokumen-dokumen CIA (sekurang-kurangnya semenjak 1967 untuk satu pangkalan tentera yang terletak dalam bahagian selatan Nevada dalam Amerika Syarikat kebaratan, 83 batu (133 km) utara barat laut pusat bandar Las Vegas. Terletak di pusatnya, pada pantai selatan Groom Lake, satu lapangan terbang ketenteraan yang penuh dengan rahsia. Tujuanutama asas adalah bagi menyokong pembangunan dan ujian kapal terbang eksperimen dan sistem senjata.


AREA 51 telah digunakan untuk amalan pengeboman dan artilerisemasa WW2 tetapi kemudian ditinggalkan hingga April 1955, apabila ia telah terpilih oleh Lockheed pasukan Skunk Works sebagai kedudukan unggul untuk menguji akan kapal terbang pengintip yang sedang dijalankan. Kawasan sekeliling AREA 51 selama-lamanya tidak dibenarkan dimasuki oleh kedua-dua untuk orang awam dan trafik udara ketenteraan normal. Stesen-stesen radar melindungi kawasan, dan kakitangan tanpa kebenaran dengan cepat akan disingkirkan. Pengawal pengawal keselamatan dalam jip ronda akan mengawasi sekitar kawasan ini dan anda tidak akan mendapat mana-mana akses untuk menghampiri kawasan ini. Bahkan kawasan ini turut dilengkapi dengan sistem keselamatan secara kawalan satelit. Kerana kerahsiaan kerajaan yang melampau terhadap area 51 ini, Area 51 untuk menjadi satu tumpuan UFO moden dan teori-teori pengkomplotan.


Pekerja-pekerja di kawasan ini perlu untuk memasuki kerja dan walau bagaimanapun, mereka tidak dibenarkan memandu kereta-kereta mereka dalam, jadi mereka ambil sebuah bas yang disediakan khas. Dengan tingkap-tingkap bas yang ditutup gelap , sebuah bas putih mengesan sekumpulan orang di satu tanda yang mengiklan lebuh raya Extraterrestrial (375, mengenai beribu-ribu laporan-laporan UFO di lebuh raya ini, Area-51 ialah betul dari lebuh raya ini juga) dan mengambil dan membawa mereka ke area 51 ini. Namun kini pengangkutan utama ke kawasan ini adalah dengan menaiki kapal terbang kerana jumlah pekerja mereka yang semakin ramai.


Mereka benar-benar berusaha untuk menjadikan kehidupan didunia menjadi sangat sukar. Bersedialah semua wahai manusia menghadapi ujian akhir zaman yang paling dasyhat tidak lama lagi. Semoga Allah menyelamatkan kita dari ujian akhir zaman ini.

No comments:

Post a Comment